Luotettavaa kauppaa yli 110 vuotta

Luotettavaa kauppaa yli 110 vuotta

Luotettavaa kauppaa yli 110 vuotta

Kodinkonehuollon vinkit usein esiintyneisiin vikatilanteisiin

Ei poista vettä

Vedenpoisto-ongelmiin on monia syitä. Mikäli kyseessä on uusi laite, ensimmäisenä kannattaa tarkistaa, että poistoletku on oikein asennettu eikä se ole mutkalla tai painoksissa. Jos kone ei siltikään poista vettä, kannattaa tarkistaa onko viemäri tukossa. Kun nämä on tarkistettu ja kone ei poista vettä, on vika todennäköisesti poistopumpussa tai kone on tukossa. Miele astianpesukoneessa kannattaa lisäksi tarkistaa myös takaimusuoja ja sen sisässä olevan kuulan toiminta. Mikäli kuula ei liiku sujuvasti, kannattaa takaimusuoja uusia.

Ei ota vettä

Vedenotossa voi esiintyä monia vikatiloja. Mikäli kyseessä on uusi laite, ensimmäisenä kannattaa tarkistaa oikein asennus. Kone ei myöskään ota vettä, mikäli se ei voi sitä poistaa, joten kannattaa tarkistaa myös, että vedenpoisto toimii. Poistopumpun toiminnan voi testata tyhjällä koneella esimerkiksi niin, että kaataa hieman vettä koneen sisälle pohjalle. Koneen käynnistyessä veden pitäisi tyhjentyä, jos näin ei tapahdu, katso kohta "Ei poista vettä". Joissain koneissa on tuloletkussa vesiturva, sen tunnistaa tuloletkussa näkyvästä "mötykästä". Vesiturvaletku saattaa vikaantua ja yleensä niissä on vikaindikaattori, joka vaihtaa indikaattorin värin punaiseksi vian ilmentyessä. Mikäli kaikki edellä mainitut ovat kunnossa, voidaan vikaa todennäköisesti hakea magneettiventtiilistä.

Vuotaa vettä

Astianpesukone: Tarkista vuotokohta, onko luukun välistä, koneen alta, koneen takaa. Mikäli kone vuotaa luukun välistä ja on iäkäs, tarkista luukun tiivisteet mekaaniselta vauriolta. Mikäli vaurioita ei näy, syy vuotoon voi olla koneen sisäinen tukos, vikaantunut/likainen anturi, tukkeutunut tai viallinen pesulapa.

Pyykinpesukone: Tarkista vuotokohta, onko luukun välistä, koneen alta, koneen takaa, koneen edestä. Onko nukkasihti asennettu oikein? Tarkista luukun tiiviste/kumipalje/kauluskumi mekaaniselta vauriolta. Mikäli vuoto tulee koneen alta, koneen sisäisissä letkuissa voi olla vaurioita. Mikäli vuoto tulee koneen takaa, kyseessä voi olla viallinen tuloletku/poistoletku.

Lämpötilahälytys / Pakastin tai jääpakastinkaappi ei pidä kylmää

Jos pakastin tai yhdistelmäkaappi lämpenee äkillisesti, tarkistetaan tuleeko laitteelle virtaa esim. palaako sisällä valo tai toimiiko pistorasiassa joku toinen sähkölaite. Mikäli virta tulee, kuunnellaan kuuluuko ääniä esim. huriseeko kompressori, pyöriikö tuuletin, kuuluuko naputtavaa tai kurluttavaa ääntä. Jääpakastinkaapit ja pakastimet suosittelemme sulattamaan noin kerran vuodessa., vaikka laite olisi nk. no-frost -malli. Mikäli sulatuksesta on pidempi aika, kannattaa se tehdä seuraavana. HUOM! Kunnon sulatus kestää 24h, jolloin kaappi ehtii kunnolla lämmetä huoneen lämpöiseksi ja kaikki mahdollinen (näkyvä ja sisäosissa piilossa oleva) jää ehtii sulaa. Vaikka koneen sisäpinnoilla ei näykään jäätä, voi laite silti olla jäässä ja kaivata sulatusta! Sulatusta kannattaa seurata ja varata viereen pyyhkeitä. Kun sulatus on tehty, laite pyyhitään vielä kuivaksi kaikesta kosteudesta, jottei jäätä muodostuisi uudelleen.

Vikakoodi

Mikäli laite antaa vikakoodin, ota vikakoodi ylös! Vikaa on huomattavasti paljon helpompi lähteä selvittämään, kun saadaan myös koneen oma diagnostiikka selville. Ota esille myös laitteen tyyppikilpi, jokaisella valmistajalla on omat vikakoodinsa, jotka vaihtelevat joskus jopa konemallien kesken.

Mikäli huoltovinkeistä ei ole apua, ota yhteyttä tai varaa huoltoaika netistä

HUOLTO- JA VARAOSATIEDUSTELUT JA -TILAUKSET

Tomi Hutri
Huoltopäällikkö
tomi.hutri (a) hammarinsahko.fi
Puh: 08 - 311 6993
Jari Stålnacke
Varaosamyyjä
jari.stalnacke (a) hammarinsahko.fi
Puh: 08 - 311 6996

Jäitkö kaipaamaan vastausta? Jätä meille palautetta alla olevalla lomakkeella, vastaamme sinulle mahdollisimman pian.