Luotettavaa kauppaa yli 110 vuotta

Luotettavaa kauppaa yli 110 vuotta

Luotettavaa kauppaa yli 110 vuotta

Kodinkonehuollon vinkit usein esiintyneisiin vikatilanteisiin

Mikäli huoltovinkeistä ei ole apua, ota yhteyttä kodinkonehuoltoomme

HUOLTO- JA VARAOSATIEDUSTELUT JA -TILAUKSET

Tomi Hutri
Huoltopäällikkö
tomi.hutri (a) hammarinsahko.fi
Puh: 08 - 311 6993
Jari Stålnacke
Varaosamyyjä
jari.stalnacke (a) hammarinsahko.fi
Puh: 08 - 311 6996

Ei poista vettä

Vedenpoisto-ongelmiin on monia syitä. Mikäli kyseessä on uusi laite, ensimmäisenä kannattaa tarkistaa, että poistoletku on oikein asennettu. Jos kone ei siltikään poista vettä, kannattaa tarkistaa onko viemäri tukossa. Kun nämä on tarkistettu ja kone ei poista vettä, on vika todennäköisesti poistopumpussa tai kone on tukossa. Miele astianpesukoneessa kannattaa tarkistaa myös takaimusuoja ja sen sisässä olevan kuulan toiminta. Mikäli kuula ei liiku sujuvasti, kannattaa takaimusuoja uusia.

Ei ota vettä

Vedenotossa voi esiintyä monia vikatiloja. Mikäli kyseessä on uusi laite, ensimmäisenä kannattaa tarkistaa oikein asennus. Kone ei myöskään ota vettä, mikäli se ei voi sitä poistaa, joten kannattaa tarkistaa myös, että vedenpoisto toimii. Poistopumpun toiminnan voi testata tyhjällä koneella esimerkiksi niin, että kaataa hieman vettä koneen sisälle pohjalle. Koneen käynnistyessä veden pitäisi tyhjentyä, jos näin ei tapahdu, katso kohta "Ei poista vettä". Joissain koneissa on tuloletkussa vesiturva, sen tunnistaa tuloletkussa näkyvästä "mötykästä". Vesiturvaletku saattaa vikaantua ja yleensä niissä on vikaindikaattori, joka vaihtaa indikaattorin värin punaiseksi vian ilmentyessä. Mikäli kaikki edellä mainitut ovat kunnossa, voidaan vikaa todennäköisesti hakea magneettiventtiilistä.

Vuotaa vettä

Astianpesukone: Tarkista vuotokohta, onko luukun välistä, koneen alta, koneen takaa. Mikäli kone vuotaa luukun välistä ja on iäkäs, tarkista luukun tiivisteet mekaaniselta vauriolta. Mikäli vaurioita ei näy, syy vuotoon voi olla koneen sisäinen tukos, vikaantunut/likainen anturi, tukkeutunut tai viallinen pesulapa.

Pyykinpesukone: Tarkista vuotokohta, onko luukun välistä, koneen alta, koneen takaa, koneen edestä. Onko nukkasihti asennettu oikein? Tarkista luukun tiiviste/kumipalje/kauluskumi mekaaniselta vauriolta. Mikäli vuoto tulee koneen alta, koneen sisäisissä letkuissa voi olla vaurioita. Mikäli vuoto tulee koneen takaa, kyseessä voi olla viallinen tuloletku/poistoletku.

Lämpötilahälytys / Pakastin tai jääpakastinkaappi ei pidä kylmää

Jos pakastin tai yhdistelmäkaappi lämpenee äkillisesti, tarkistetan tuleeko laitteelle virtaa esim. palaako sisällä valo tai toimiiko pistorasiassa joku toinen sähkölaite.

Vikakoodi

Mikäli laite antaa vikakoodin, ota vikakoodi ylös! Vikaa on huomattavasti paljon helpompi lähteä selvittämään, kun saadaan myös koneen oma diagnostiikka selville. Ota esille myös laitteen tyyppikilpi, jokaisella valmistajalla on omat vikakoodinsa.