Luotettavaa kauppaa yli 110 vuotta

Luotettavaa kauppaa yli 110 vuotta

Luotettavaa kauppaa yli 110 vuotta

Lamppujen kierrätys

Lamppuja on markkinoilla useita ja kaikkia ei voikaan heittää sekajätteeseen. Mitkä sitten kuuluvat sekajätteeseen ja mitkä kierrätyspisteeseen?

Lamput

Sekajätteeseen voi laittaa vain halogeenilamput ja hehkulamput. Halogeenilampun tunnistaa sisällä näkyvästä halogeenista. Sen voi hävittää sekajätteen mukana. Halogeenilamput ovat hehkulamppujen tapaan poistumassa markkinoilta. Halogeenilamput, kuten hehkulamputkin, tuottavat paljon lämpöä ja lamppu on pinnaltaan todella kuuma.

Kierrätys on tärkeää, koska käytöstä poistuneista lampuista saadaan arvokkaita materiaaleja uudelleen käytettäväksi ja hyödynnettäväksi. Myös muiden elektroniikka- ja valaistustuotteiden kierrätys on tärkeää.

Kierrätys-lamppu

Kierrätykseen tulee toimittaa led-lamput, energiansäästölamput, loisteputket sekä muu elektroniikka. Yleisesti ottaen kaikki kaupat, jotka myyvät ko. tuotteita, ovat velvoitettu ottamaan niitä vastaan maksutta ja ilman ostositoumusta. Huomioithan myös kiinteän led-valaisimen kierrätyksen!

Led-lamppu

Esimerkiksi energiansäästölampun voi toimittaa kauppaan tai kierrätyspisteeseen.

Led-lamppu on myös toimitettava kierrätykseen, joko kauppaan tai kierrätyspisteeseen.

Myös loisteputket pitää toimittaa kauppaan tai kierrätyspisteeseen.

Jos olet epävarma siitä, miten lamppu tulee hävittää, olisi se syytä toimittaa kauppaan tai kierrätyspisteeseen. Lähin kierrätyspiste löytyy esimerkiksi kierrätys.info -sivustolta ja lisätietoa sähkö- ja elektroniikkalaitteiden kierrätyksestä löydät sivustosta SER-kierrätys