Luotettavaa kauppaa yli 110 vuotta

Luotettavaa kauppaa yli 110 vuotta

Luotettavaa kauppaa yli 110 vuotta

Valaistuksen suunnittelu

Valaistus on tärkeä osa kodin viihtyvyyttä. Valaistuksella luodaan tunnelmaa sekä sitä tarvitaan esimerkiksi työvalona keittiössä ja kodinhoitohuoneessa tai työhuoneessa. Valaistuksen suunnittelu tarjoaa ratkaisua tilojen monipuoliseen käyttöön, jolloin huomioidaan mahdollisia erilaisia valaistustiloja ja tilojen erilaisia käyttötarkoituksia. Esimerkiksi olohuone päiväsaikaan tarvitsee hyvän perusvalaistuksen, jolloin tilassa on mukava oleskella ja silmät eivät väsy liian vähäiseen valoon. Iltasella taas voi olla tarpeen saada tilaan vähemmän valaistusta.

Valaistus on myös suuri sisustuslementti. Itsessään pelkät valaisimet ja tänä päivänä myös lamput voivat olla tarpeen mukaan koko tilan katseenvangitsijoita tai huomaamattomampia tunnelman luojia. Myös valon jakautuminen, valokeilat ja valon väri ovat merkittävässä roolissa valaistuksen suunnittelussa. Valaistuksella voidaan kauniisti korostaa erilaisia muotoja ja kiinnittää katse niihin, esimerkiksi ulkotiloissa pilarien valaisu tai vaikka puutarhavalaistuksen muodossa yksittäisen pensaan tai puun valaiseminen.

Valon värillä saadaan myös säädettyä erilaisia tunnetiloja ja jopa vireyttä. Keltaisella ja lämpimällä valon värillä luodaan tunnelmaa ja yleisvalaistus on monesti edelleen lämminvalkoinen. Neutraali tai kylmä valon väri on monesti käytössä paikoissa ja tiloissa, joissa tarvitaan hyvää työvaloa, esimerkkinä keittiön työtasovalaistus, kodinhoitohuoneen valaistus tai wc-tilojen valaistus. Kylmän ja neutraalin valon värin käyttö kuitenkin laajenee ja lisääntyy koko ajan valaistustekniikan kehittyessä ja sitä myötä mahdollisuuksien kasvaessa.

Monipuolinen valaistusratkaisu palvelee käyttäjäänsä parhaiten. Tänä päivänä myös valaistustekniikka on kehittynyt ja useissa valaisimissa on jo itsessään valon värin vaihto tai säätömahdollisuus. Lisäksi on olemassa älykotiratkaisuja, joissa valmiita valaistustiloja voidaan luoda valmiiksi puhelinsovellukseen ja niiden valaistustiloja vaihdetaan napin painalluksella.

Jätä meille yhteydenottopyyntö tai pyydä tarjous